Thorsen 6 år, Trads 5 år

Rasmus Trads efter domsafsigelsen
55-årige Rasmus Trads var en rystet mand efter sin fængselsdom på fem år men glædede sig samtidig over Kurt Thorsens dom på seks år.

PFA: Danmarks- historiens største finansskandale blev i dag afgjort ved Københavns Byret. Rasmus Trads blev idømt fem års fængsel, mens Kurt Thorsen fik seks år.

Af ANDERS TYSTRUP
Foto: FRA TV2

KØBENHAVN: Det blev i dag afgjort, at både Rasmus Trads og Kurt Thorsen begge er skyldige i alle de fem tiltaleforhold, som de var anklaget for.

Og dermed tror byretten ikke på Kurt Thorsens forklaring om, at han ikke vidste, at Rasmus Trads forfalskede PFA Pensions administrerende direktør, André Lublins, underskrift.

Før selve dommen i Københavns Byret klokken halv et gjorde Kurt Thorsen det klart direkte på Danmarks Radio, at enhver anden dom end frifindelse ville blive anket på stedet. Og som sagt så gjort.

Betænkningstid

Rasmus Trads havde inden domsafsigelsen bebudet, at han ville benytte sig af de 14 dages betænkningstid, der er tilladt at bruge, inden han skal afgøre, om han vil anke dommen. Og det var en tydelig chokeret Trads, der trådte ud af retsbygningen i København.

– Jeg tænkte ikke, da de afsagde dommen, for jeg kunne ikke tænke. Men jeg er glad for, at retten har godkendt anklagerne mod Kurt Thorsen, fortæller Rasmus Trads.

– Jeg forstår ikke, at der ikke var større rabat til mig. Jeg var ikke forberedt på fem år, siger han.

Rasmus Trads' forsvarer, Ervin Birk Nielsen, var overrasket over, at dommen blev så hård.

– Det er noget retten har bestemt. Jeg kan ikke vurdere, om det er fair. Jeg bliver ikke rystet. Nu skal jeg tænke mig om sammen med Rasmus Trads, forklarer Ervin Birk Nielsen.

Ikke kun et redskab

Med dommen på fem år til Rasmus Trads, afgjorde byretten dermed også, at Trads ikke kun var et redskab for Kurt Thorsen, men selv deltog direkte i bedrageriet.

Domsafsigelsen blev et medietilløbsstykke, som sagen har været hele vejen igennem. Domsafsigelsen blev sendt direkte på Danmarks Radio. Der måtte dog en landsretsafgørelse til, før DR fik lov til filme i retslokalet.

Åbningen skete med den begrundelse, at sagen var så omfattende og usædvanlig, og at den har været genstand for så betydelig mediebevågenhed, at der undtagelsesvist blev givet tilladelse til at optage domsafsigelsen.


LÆS OGSÅ:




Hvad synes du om denne artikel?
Emne:    
Meget interessant Interessant Ikke interessant

Læseværdighed:    
Velskrevet Middelmådig Dårligt skrevet

Længde:    
For lang Tilpas længde For kort
     
Evt. kommentar:


14/06/00 © Ugejournalen