Imponerende isfest

Danmark takker et fantastisk publikum for støtten
De danske spillere takker et fantastisk medlevende publikum, der bar spillerne frem til storsejren over Tyskland.

MIRAKEL: I en udsolgt Odense Isstadionhal med over 3000 højtbrølende fanatiske tilskuere i ryggen, lykkedes dét, som alle troede var umuligt. Sejr over mægtige Tyskland på hele 6-1.

Af ANDERS TYSTRUP
Foto ANDERS TYSTRUP

ISHOCKEY: Det er nok kun i H. C. Andersens fødeby, Odense, at et sådan eventyr kan løbe af staben. For med en bragende flot indsats fejede det danske ishockeylandshold mandag aften fuldstændig en flok slagne tyskere af isen med en storsejr på hele 6-1.

Et udsolgt Odense Isstadion lagde de helt rigtige rammer omkring den danske opvisning. Tyskerne fik en ordentlig lektion i, hvordan man skal spille ishockey. Og med et publikum i skyhøj topstemning var vejen på isen banet for de succesrige danskere.

True startede festen

Omkring midten af første periode var det Søren True, der fra lillebror Mads modtog en aflevering, og storebror kunne flot starte isfesten med sit mål til 1-0.

Endnu flottere var årets spiller i dansk ishockey, Bent Christensens, scoring til 2-0 kort før periodens udløb. Efter at have modtaget pucken fra Lasse Degn, lykkedes det Christensen i en presset situation at sende den sorte runde tingest op i målhjørnet hos tyskernes måbende målvogter Klaus Merk.

Målmandsdrop

Og samme Merk så absolut ikke heldig ud i midten af anden periode, da Bo Nordby Andersen fra midterlinien løftede en ellers ufarlig aflevring ned mod det tyske mål. Men med en smart gribebevægelse fumlede tyskernes målmand pucken ind i eget net til dansk 3-0-føring.

Under tre minutter senere var taget på Odense Isstadion da også ved at lette, da Mads True på forrygende vis fik dirigeret et tilfældigt skudforsøg fra brormand Søren ind bag Klaus Merk. 4-0-føring til Danmark og "Deutschland, Deutschland, alles ist vorbei" væltede ned over de nedtrykte tyskere fra de ellevilde tilskuere.

Solidt dansk forsvar

Selvom tyskerne i begyndelsen af tredje periode reducerede til 1-4 i powerplay, kom de aldrig for alvor ind i kampen. Dertil stod det danske forsvar alt for godt med en nok engang storspillende målmand i Dan Jensen.

Målet til 5-1 i midten af perioden var en perle og lige efter ishockeyens abc. Flot opspil ud i siden til Jens Nielsen, der kunne centre pucken til en fri Kim Staal, der udplacerede tyskernes hårdt prøvede målmand.

Samme Kim Staal var rigtig kommet i målhumør og stod også bag kampens sidste mål efter en flot aflevering af Ronny Larsen bag fra tyskernes mål. 6-1 - sæt og match!

– Det er det største nogensinde for dansk ishockey, sagde Kim Staal efter kampen til Ugejournalen.

– Ved stillingen 4-1, da tyskerne fik en fem-minutters udvisning, er jeg sikker på, at det her nok skal gå, fortæller den storsmilende danske dobbeltmålscorer og roser samtidig det medlevende danske publikum for en fantastisk opbakning.

Helt vildt

Mads True, der også fik vist sig i målscorerens rolle, roste også de mange tilskuere.

– Opbakningen var helt kanon. Og 6-1. Det er helt vildt, jublede han begejstret til Ugejournalens udsendte.

– Nu kan vi nå helt til tops, hvis vi fortsætter det gode spil, mener Mads True, der sammen med storebror Søren var med i to danske scoringer.

En af Danmarks bedstei mandagens VM-kamp, målmand Dan Jensen, var selvfølgelig også utrolig glad efter kampen.

– Der var ikke mange, der havde troet det her før kampen. Jeg troede da på sejren, men 6-1 er helt vanvittigt, sagde han og forklarede sit stærke spil med, at det danske forsvar også står stærkt på isen. Det påvirker ham til at yde en ekstra positiv indsats, fortalte han.